Noored soojendasid aja peale vett

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva maleva kodutütardel õnnestus vesi kuumutada 50 kraadini, aga noorkotkastele jäid nad alla – poiste katelokis tõusis veetemperatuur üle 60 kraadi. Vee soojendamine oli vaid üks viieteistkümnest ülesandest.
Põlva maleva kodutütardel õnnestus vesi kuumutada 50 kraadini, aga noorkotkastele jäid nad alla – poiste katelokis tõusis veetemperatuur üle 60 kraadi. Vee soojendamine oli vaid üks viieteistkümnest ülesandest. Foto: Kristjan Teedema

Ülesanne: kaheksa minutiga teha lõke ning ajada selle kohal rippuvas katelokis kuumaks umbes klaasitäis vett. Mida kuumemaks läheb vesi, seda rohkem saab punkte.

Vee soojendamine oli ainult üks viieteistkümnest ülesandest, mille Eesti kõige tublimad noorkotkad ja kodutütred pidid lahendama laupäeval Roiul Sillaotsa kooli ümber. Muu hulgas oli vaja veel telk üles panna, tunda ära metsloomajälgi, teada tähtpäevi ja seadusi ning teha palju muudki. Näiteks õmmelda.

Keerukas valmistuda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles