Itaalia eakas president veel pensionile ei pääse

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napolitano tagasivalimise vastu protestija eile Roomas Silvio Berlusconit ja Pier Luigi Bersanit kujutava plakatiga, all kiri «Te imete».
Napolitano tagasivalimise vastu protestija eile Roomas Silvio Berlusconit ja Pier Luigi Bersanit kujutava plakatiga, all kiri «Te imete». Foto: AFP/SCANPIX

87-aastase poliitikaveterani Giorgio Napolitano (pildil) kabinet Roomas asuvas presidendipalees oli tema raamatutest ja dokumentidest juba tühjaks tehtud, sest mees lootis paari nädala pärast pensionile jääda. Siiski sai temast üleeile hoopis esimene Itaalia president, kes seitsmeaastaseks ametiajaks tagasi valiti.

Tegemist oli siiski hädalahendiga, sest möödunud neljapäevast alates Napolitano järglase valimiseks kogunenud seadusandjad ei olnud pärast viit vooru suutnud üleeilseks otsusele jõuda. 87-aastane Napolitano nõustus lõpuks kandideerima üksnes riigi peamiste poliitiliste jõudude palvel, eelnevalt oli ta selle variandi korduvalt välistanud, nimetades seda naeruväärsusele lähenevaks mitte-lahenduseks.

«Pean enda väljapakkumist möödapääsmatuks. Ma ei saa vältida oma kohustust rahva ees,» sõnas Napolitano BBC teatel üleeile oma meelemuutuse põhjenduseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles