FBI ei saanud Bostoni kahtlusalust üle kuulata

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimude termofoto end paadis varjavast Džohhar Tsarnajevist.
Võimude termofoto end paadis varjavast Džohhar Tsarnajevist. Foto: AFP/SCANPIX

Bostoni pommiplahvatuste korraldamises süüdistatav 19-aastane noormees viibis eile õhtul haiglas endiselt tõsises seisundis. Politsei eest põgenemise käigus kaela- ja keelehaavu saanud Džohhar Tsarnajev ei olnud vigastuste tõttu võimeline ka kõnelema, teatasid võimud.

USA föderaalne juurdlusbüroo (FBI) ei saanud seetõttu kahtlusalust üle kuulata, ütles Bostoni politseiülem Ed Davis eile telekanalile CBS. «Me ei tea, kas meil üldse kunagi tuleb võimalus seda isikut üle kuulata,» sõnas Reutersi teatel eile Bostoni meer Thomas Menino, kuid keeldus öeldut täpsustamast. Võimud valmistusid eile siiski Tsarnajevile süüdistust esitama.

Uurimisega kursis oleva, anonüümseks jääda soovinud allika teatel tulistati Tsarnajevit kõrri ja tema keel sai kahjustada. New York Daily Newsi arvates võis reedel paadist leitud noormees politsei lähenedes enesetappu üritades end ise kõrri tulistada. Politsei andmetel veensid FBI agendid Tsarnajevit 20 minutit, enne kui ta nõustus viimaks alla andma. «Me teame, et sa veritsed. Me teame, et sa oled väsinud,» on kuulda kohaliku meedia salvestuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles