Psühholoogina sportlase rollis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorgen Matsi teenis profikarjääri kuuenda võidu, olles kohtunike ühehäälse otsusega parem itaallasest Giorgio Belsantist.
Jorgen Matsi teenis profikarjääri kuuenda võidu, olles kohtunike ühehäälse otsusega parem itaallasest Giorgio Belsantist. Foto: Mihkel Maripuu

Vabavõitleja Jorgen Matsi ei usu, et tal tänu oma erialale on teiste sportlaste ees oluline eelis.

Eesti sportliku vabavõitluse ehk MMA üks pioneere Jorgen Matsi pole just tavaline sportlane. 30-aastane Matsi töötab psühholoogina ja tegeleb ka spordipsühholoogilise nõustamisega. Viimati 2011. aasta kevadel MMA liigas Raju võistelnud Matsi otsustas tänavu pausi lõpetada ja esmakordselt Rocca al Mare suurhallis peetud Rajul fännide rõõmuks taas puuri astuda.

Ja kuigi oma eriala tõttu pole Matsi päris tavaline sportlane, tuli ka temal silmitsi seista võistluseelse ärevusega ja peas tiirelnud mõtetega eesseisvast matšist. «See on täiesti tavaline, aga sellest on hästi oluline lahti lasta,» nentis Matsi. «Nendest mõtetest pole mingit kasu, eriti kuna nii kahevõitluse kui igasuguste sportmängude spetsiifika on see, et meil võib algne mänguplaan või strateegia olla, aga peab olema valmis selleks, et kõik muutub. Kõike, mis vastasest sõltub, ei saa ette ennustada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles