Kobin: ERRi meelelahutusportaal tekitab ebatervet konkurentsi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRi meelelahutusportaal
ERRi meelelahutusportaal Foto: Internet

Ekspress Grupi juhatuse esimees Gunnar Kobin palub kultuuriministril hinnata, kas Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) uus meelelahutusportaal vastab ikka seaduses organisatsioonile pandud ülesannetele või tekitab lihtsalt ebatervet konkurentsi eraportaalidele.

«Tänaseks kuu aega töös olnud meelelahutusportaalist Menu võib leida Eesti suurimate uudisteportaalide Delfi ja Postimees Online ülesehitust jäljendava kujunduse ja meelelahutusliku sisu, mida võimaldatakse lugejal ka kommenteerida. Portaalis on võimalik lugeda horoskoopi ja vaadata fotogaleriisid. Seega on ERR portaaliga Menu asunud konkureerima olemasolevate interneti meelelahutusportaalidega samas valdkonnas,» leiab Kobin kultuuriminister Rein Langile saadetud kirjas.

Ta meenutab, et ERR on seadusega loodud avalik-õiguslik juriidiline isik sellest tulenevate spetsiifiliste eesmärkide ja ülesannetega. «Eelkõige on ERR-i eesmärgiks Eesti riigi, rahvuse ja kultuuri säilitamine ja jätkusuutliku arengu tagamine, demokraatliku riigikorralduse edendamine ja igaühele vabaks eneseteostuseks vajaliku informatsiooni saamise tagamine.»

«Leiame, et ERR-i uus tegevus interneti meelelahutusäris nn ühiskondlike vahendite arvel, mis seaduse kohaselt tuleb kulutada riigi põhiseaduslike eesmärkide saavutamiseks, ei saa olla kooskõlas ERR-i eesmärkidega ja tekitab ebatervet konkurentsi äriühingutega, kes sama töö tegemiseks vajavad vahendid peavad üksteisega konkureerides ise reklaami tellijatelt välja teenima,» märgib Ekspress Grupi juht.

«Palume Teie hinnangut, kas ERR-i tegevuse laiendamine eelmainitud viisil on kooskõlas seadustega ja Rahvusringhäälingu seaduse § 10 sätestatud riigieelarveliste vahendite kasutamise lepinguga,» lõpetab ta kirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles