Otsalti kinnivõtmisel poliitilised tagamaad?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Otsalt Lõuna prefektina oma kabinetis.
Aivar Otsalt Lõuna prefektina oma kabinetis. Foto: Margus Ansu

Poliitringkondades seostatakse peaminister Andrus Ansipi hea tuttava, Ida politseiprefekt Aivar Otsalti kinnipidamist sotsiaaldemokraatide peatse valitsuskoalitsioonist lahkumisega.


Otsalti vahistamise poliitilistele tagamaadele vihjavad kuluaarivestluses juba eilsest peale kõik koalitsioonierakonnad. Otsalti kinni võtnud kaitsepolitsei kuulub sotsiaaldemokraatide juhi, siseminister Jüri Pihli vastutusalasse.

Pikaaegne Tartu politseijuht Aivar Otsalt on samas peaminister Andrus Ansipi tuttav ja teda on aastaid seostatud Reformierakonnaga.

Peaminister Ansip lükkas sellised spekulatsioonid kategooriliselt ümber. «Absoluutselt välistatud! Eestis õiguskaitseorganid tegutsevad iseseisvalt. Peaministrid või teised ministrid neile korraldusi ei jaga. Nad ei anna mingisuguseid suuniseid uurimistoimingute teostamiseks. Seda, kas keegi on süüdi, otsustab kohus. Põhjust Otsaltit siduda Reformierakonnaga ei ole,» kinnitas Ansip aripaev.ee'le.

Versiooni Otsalti kinnipidamise poliitiliste tagamaadest muudab samas ebausutavaks fakt, et kaitsepolitsei ei läheks endist kogenud uurijat Otsaltit tülitama konkreetsete asitõenditeta.

Kaitsepolitsei pidas täna hommikul kinni Ida politseiprefekt Aivar Otsalti kahtlustatuna grupiviisilises omastamises, eraviisilise jälitustegevuse korraldamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles