Kasiinosaare detailplaneering võib saada stardipaugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljassaare sadama akvatooriumisse rajatakse kolm tehissaart.
Paljassaare sadama akvatooriumisse rajatakse kolm tehissaart. Foto: K-Projekt

Paljassaare sadamasse kasiinosaare rajamise tulihingeline eestvedaja, Tallinna kunstigümnaasiumi direktor ning linnavolikogu keskerakondlasest liige Märt Sults on kindel, et linnavalitsus algatab järgmisel nädalal saare detailplaneeringu.



Sultsi sõnul saab K-Projektis valminud kasiinosaare detailplaneeringu eskiis täna Põhja-Tallinna halduskogus veel viimased allkirjad ning siis ei ole enam ühtegi takistust, mis peaks segama järgmisel nädalal detailplaneeringu algatamist.

Suure optimistina on Sults kindel, et detailplaneering jõuab kehtestamiseni kas selle aasta lõpus või järgmise algul. Tema sõnul on K-Projekt teinud eskiisi koostamisel väga põhjalikku tööd, mistõttu peaks ka planeering kiiresti valmima ning kõik vajalikud kooskõlastused saama. Koolijuhi optimism põhineb suuresti sellel, et detailiplaneeringu eskiis on ühe korra juba linnavalitsuse erinevatest ametitest läbi käinud ning vajalikud allkirjad saanud. Ka esialgsed puudused on kõrvaldatud.

Ühe möödalaskmisena nimetas Sults seda, et projekteerijad olid algul kasiinosaarele mineva veealuse tunneli joonistanud ainult kolme meetri kõrgusena. See tähendab, et suured veoautod ei oleks sealt läbi mahtunud. Viga sai paranadatud ning nüüd on tunnel nelja meetri kõrgune.

Koos planeerimisega algab Sultsi sõnul ka keskkonnamõjude uurimine. See on vajalik, et keskkonnaministeerium saaks väljastada vee erikasutusloa, mis omakorda on eelduseks ehitusloa saamisel.

Esimese hooga jättis keskkonnaministeerium aga detailplaneeringu eskiisi kooskõlastamata. Ministeeriumi kantsler Rita Annus on Postimehele öeldnud, et Eestis puudub praegu vette ehitamise õiguslik regulatsioon. Seetõttu ei saagi ministeerium planeeringut kooskõlastada. Vastavat regulatsiooni töötab praegu välja majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Sultsi sõnul ei takista keskkonnaministeeriumi kooskõlastuse puudumine detailplaneeringu algatamist.

Tegelikult ehitatakse Paljassaare sadama akvatooriumi kõige madalamasse kohta kolm saart - kasiino-, kultuuri- ja lastesaar. Kui praegu ehitamisega pihta hakata, kuluks sellele kokku rohkem kui kaks miljardit krooni. Sultsi sõnul ei ole tal rahastamisega probleeme. Investeering tuleb täies ulatuses Euroopast, Eestist mitte sentigi. Kui saared tööle hakavad, laekuks Sultsi väitel Tallinna linnale ja riigile maksudena aga hinnanguliselt kuni 700 miljonit krooni aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles