Lapse surnuks sõitnud trollijuht sai kahtlustuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopargi peatuses hukkus trolli alla jäänud poiss.
Taksopargi peatuses hukkus trolli alla jäänud poiss. Foto: Põhja politseiprefektuur

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas täna kahtlustuse trollijuhile, kes tänavu jaanuaris Tallinnas Endla tänava peatuses sõitis surnuks kättpidi trolliukse vahele jäänud poisi.

Traagilise õnnetuse ajal trolli juhtinud 56-aastasele Sergeile esitati kahtlustus liiklusõnnetuse põhjustamises ettevaatamatusest, millega kaasnes inimese surm, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Rannajõe Postimees.ee'le. Süüdimõistmise korral võib meest karistada rahalise karistusega või kuni kolmeaastase vangistusega.

Õnnetus juhtus 12. jaanuari õhtul, kui kommisabast trolli poole jooksu pistnud kolmest poisist kiireim oli 13-aastane Aleksei, kes jõudis torgata käe uksi sulgema hakanud trollibussi eelviimase ukse vahele.

Poiss lootis, et uksed avanevad uuesti. Paraku jäid need suletuks ja vanemat tüüpi lõõtsaga troll kiirendas paigast.

Ehmatusest paigale tardunud kaaslaste silme all jõudis Aleksei teha veel paar sammu ja korra karjatada. Hetk hiljem kadus ta trollibussi rataste alla, saadud vigastused osutusid surmavaks.

Õnnetust uuriva Põhja ringkonnaprokuröri Rainer Amuri sõnul jõudis trollibuss liikuda peatusest edasi vaid napilt kümmekond meetrit. «Hukkunud poiss liikus sellest kaasa tõenäoliselt vaid poole, vahest neli või viis meetrit,» ütles Amur.

Avarii tõttu šokiseisundis haiglasse viidud 12-aastase tööstaažiga trollijuht Sergei väitis, et kontrollis uste sulgemist peeglist ega näinud tol hetkel ühtegi inimest trolli peale tulemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles