Plagieerimist soosib info kättesaadavus

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli õppeprorektori Paavo Kaimre ees laual on paks pakk pabereid, viimase plagiaadijuhtumi komisjoni töö aruandlus.
Maaülikooli õppeprorektori Paavo Kaimre ees laual on paks pakk pabereid, viimase plagiaadijuhtumi komisjoni töö aruandlus. Foto: Kristjan Teedema

Läinud nädalal teatas maaülikool otsusest kuulutada Andres Menindi doktoritöö plagiaadiks. Ühes sellega tühistati kaitsmiskomisjoni otsus, millega anti Menindile filosoofiadoktori kraad. Tartu Postimees uuris maaülikooli õppeprorektorilt Paavo Kaimrelt, millise kontrolli läbib teadustöö enne kaitsmist ning kuidas siiski on võimalik kontrollsõelast plagiaadiga läbi pääseda. 

Millised etapid läbib doktoritöö enne kaitsmist?

Enne seda, kui doktorant tunneb, et töö on esitamiseks küps, on see läbinud juba osaliselt kvaliteedikontrolli, sest tänapäeval avaldavad doktorandid enamasti vähemalt kolm artiklit rahvusvahelistes eelretsenseeritavates ajakirjades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles