Tänavakunstnik muutub avalikuks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Bachman (36) alias Bach Babach avas eelmisel nädalal galeriis Noorus näituse. Vitriinis all on töö aastast 1995.
Kristjan Bachman (36) alias Bach Babach avas eelmisel nädalal galeriis Noorus näituse. Vitriinis all on töö aastast 1995. Foto: Margus Ansu

Mõned tänased enesest seintele jälgi jätjad lasid veel mähkmeid märjaks, kui Bach Babach ja tema sõbrad Tartus juba esimesi hiphopilikke pilte tegid.

Esimesed pildid tegi Bach Ba­bach Tartus vabas õhus seintele aastal 1995. Kunstikoolis tekkis toona sõpruskond, kus kuulati hiphopmuusikat. Vaadati ka kaabeltelevisioonist räpi­saateid, mille videotes olid taustaks grafitid.

«Tartus sel ajal grafiteid veel ei olnud, aerosooligi ei olnud poes saada,» meenutas ta. «Mingil hetkel hakkasime pidama ennast hiphoppariteks. Muusika, breiktants ja joonistamine käis selle juurde. Ja teadsime, et grafitit peab ka tegema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles