Tragöödia nurjunud operatsioonide ohvrite silmade läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast äpardunud operatsiooni on Tereza uurinud palju meditsiinidokumente, aga ei tea ikka, missugune tulevik teda ees ootab.
Pärast äpardunud operatsiooni on Tereza uurinud palju meditsiinidokumente, aga ei tea ikka, missugune tulevik teda ees ootab. Foto: Erakogu

Skandaal Ida-Viru keskhaiglas (IVKH), kus üheksast patsiendist kolmel tekkisid pärast maovähendusoperatsiooni rasked tüsistused, mis ühel juhul lõppesid surmaga, ei kao ajalehtede veergudelt. Den za Dnjomil õnnestus vestelda ellujäänud kannatanute ja nende juriidilise esindajaga.


IVKH kodulehe järgi tegi seal esimese bariaatrilise operatsiooni, mis pidi lahendama rasvumise probleemi mao kirurgilise muutmise teel, sealse kirurgiakliiniku juhataja Jaak Lind 3. aprillil 2012. Operatsioonid, millest edaspidi jutt, tehti sama aasta kevadel ja suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles