Ansip tänas välismissioonidel teeninud kaitseväelasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip.
Andrus Ansip. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip tegi tänase veteranipäeva puhul pöördumise, milles tänas välismissioonidel Eesti riigi julgeolekut tugevdanud kaitseväelasi ja nende lähedasi.

«Meie 95-aastane Eesti Vabariik ei ole kunagi varem olnud kindlamalt kaitstud kui täna - me kuulume NATOsse ja Euroopa Liitu, meie liitlassuhted on tugevad, Eesti riik investeerib kaks protsenti sisemajanduse kogutoodangust kaitsevaldkonda, et tagada meie riigi esmane kaitsevõime. Eestil on rahvusvahelist autoriteeti rohkem kui kunagi varem. See on saavutus, mille üle meie rahvas võib olla uhke,» kiitis peaminister.

«Selle saavutuse on suuresti taganud meie vaprad ja kõrgelt koolitatud ning rahvusvaheliselt hinnatud kaitseväelased ja nende pühendumus oma kutsumusele - julgeoleku tagamisele. Nende meeste ja naiste panus Eesti riigi kaitsevõime tugevdamisel on hindamatu,» märkis peaminister.

«Täna, 23. aprillil tähistame Eestis esimest korda veteranipäeva, millega me täname neid vapraid Eesti mehi ja naisi, kes on kodust kaugel välismissioonidel tugevdanud meie riigi julgeolekut ning kes on saanud oma raskeid teenistusülesandeid täites vigastada. Peame meeles ka neid, kes on andnud Eesti vabaduse eest kõige kallima – oma elu.

Tänasel veteranipäeval tänan ma praeguste ja endiste kaitseväelaste lähedasi - vanemaid, õdesid, vendi, abikaasasid, lapsi ja sõpru - kelle toetuseta oleks välismissioonil olemine olnud veelgi raskem. Suur tänu teile, et te olete mõistnud ja toetanud,» ütles Ansip.

Peaminister kutsus ka kõiki Eestimaa elanikke näitama oma tänu ja austust veteranide vastu, heisates täna Eesti lipu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles