Raske õnnetuse põhjustanud mees sai šokivangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis teisipäeval kriminaalkroonikast tuntud mehele raske õnnetuse põhjustamise ja sündmuskohalt põgenemise eest šokivangistuse.

Kohus karistas meest joobes juhtimise ja raske liiklusõnnetuse põhjustamise eest kaheaastase vangistusega, millest tal tuleb otsuse jõustumisel vanglas kohe ära kanda nelja kuu pikkune šokivangistus.

Kohus määras mehe karistuse ülejäänud osa ehk ühe aasta ja kaheksa kuud vangistust tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Ühtlasi mõistis kohus temalt välja kannatanu tsiviilhagi 14 466 krooni, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNSile.

Karistuse mõistmisel arvestas kohus ka seda, et kohtumenetluse käigus hüvitas mehe enda initsiatiivil kannatanule kindlustuse kaudu kõik tema ravikulud ehk üle 200 000 krooni.

Eelmisel nädalal nõudis Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur kohtuvaidluses mehe karistamist reaalse kaheaastase vanglakaristusega.

Tema kaitsja vandeadvokaat Aivar Pilv palus kohtul määrata oma kaitsealusele tingimisi vanglakaristus.

Süüdistuse järgi sõitis Mercedes-Benz CLK 320 roolis olnud joobes mees 2007. aasta 28. detsembri õhtul kell 21.26 Tallinnas Narva maanteel foori keelava tule ajal reguleeritud ülekäigurajal otsa teed ületanud Polinale (23), kes sai raskelt vigastada.

Seejärel põgenes ta sündmuskohalt, kuid politseil õnnestus ta tabada mõni hetk hiljem Liivalaia tänaval.

Mees on avalikkusele tuntud viimase kümnendi kriminaalkroonikast ning kandnud vahepeal ka teist nime. Mõni aeg tagasi asus ta ametisse ettevõtja Urmas Sõõrumaa ühes firmas.

Mees istus 1990. aastate alguses USAs vangis relvaäri eest ning Soomes 1998. aastal, kui jäi Lõuna-Ameerikast tulles Vantaa lennujaamas vahele suure koguse kokaiiniga.

Samuti on ta istunud vangis Rootsis, kus ta oli osaline jõhkras mõrvasüüasjas, kuid pääses sellest 11 kuu pikkuse vangistusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles