Piltuudis: Eesti avas uue saatkonnahoone Budapestis

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Budapesti suursaatkonna uus hoone.
Eesti Budapesti suursaatkonna uus hoone. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet rõhutas täna pärastlõunal, avades Eesti Vabariigi suursaatkonna uut hoonet Budapestis Eesti välisesinduste võrgu tähtsust välissuhtluse hoidmisel ja arendamisel ning Eesti kodanike aitamisel.

Välisminister Paeti sõnul on praegune aeg väljakutseid pakkuv ning nende ületamiseks
on vajalik olla senisest veelgi enam avatud ning teha oma partneritega tihedat koostööd, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Saatkond Budapestis on Eestile oluline nii Eesti ja Ungari kahepoolsete suhete arendamiseks kui koostööks Ungariga Euroopa Liidus ja NATOs,» ütles Paet.

«Loodetavasti arenevad Eesti ja Ungari head kahepoolsed suhted edaspidi veelgi aktiivsemalt ning vastavatud saatkonnahoone Budapestis on heaks töökohaks meie diplomaatidele Eesti ning Eesti inimeste ja ettevõtete huvide kaitsmisel - tänase majandusolukorra saame enda kasuks pöörata senisest veelgi rohkem pingutades ja lisaväärtusi luues,» lisas ta.

Välisministeerium ostis saatkonnahoone Ungaris 2007. aastal. Hoone renoveerimise põhitöö tehti Eesti ehitajate poolt 2008. aastal. Senini Eesti saatkonnal Budapestis oma hoonet ei olnud ja tegutseti kortermajas saatkonnaks kohandatud ruumides.

Välisminister Urmas Paet avas saatkonna Budapestis täna Ungarisse toimunud töövisiidi raames, kus Paet kohtus ka Ungari välisministri Peter Balazsiga.

Eesti suursaatkonna aadress Budapestis on:

Áldás utca 3
1025 Budapest II
Ungari

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles