Opositsioon esitab arupärimisi olematute löökaukude kohta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeedi tänaval pole ainsatki löökauku, kuid üks kõnnitee lõik on asfalteerimata.
Planeedi tänaval pole ainsatki löökauku, kuid üks kõnnitee lõik on asfalteerimata. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu opositsiooniline IRLi fraktsioon esitas hiljuti üle saja arupärimise selle kohta, millal parandatakse löökaugud ühel või teisel tänaval. Hoogu läinud linnavolinikud ei pannud tähelegi, et mõnel tänaval õieti polegi löökauke.


Nii näiteks esitas linnavolinik Anneli Entson arupärimise Planeedi tänava kohta, kus Postimees ei suutnud leida ainsatki löökauku või mainimisväärset süvendit teekattes.

«Siis läks küll pahasti,» arvas Entson, kui kuulis, et on esitanud arupärimise täiesti sileda tänava kohta. «Siin on ilmselt tegemist eksitusega. Tänavad, mille kohta arupärimised esitati, valis välja linnavolikogu IRLi fraktsiooni nõunik, kes tegi seda vastavalt sellele, kuidas inimesed on nende tänavate kohta küsinud.

Kõigis 104 arupärimises, mis mõne nädala eest abilinnapea Kalle Klandorfile esitati, on ka küsimus: kes vastutab selle olukorra eest, mis planeedi tänaval valitseb? Entson tõdes, et siinkohal võib Klandorf südamierahuga kinnitada, et tema vastutab.

Linnavolinik Reet Trei on esitanud sõna-sõnalt samasuguse arupärimise Uue Maailma asumis Planeedi tänavaga paralleelselt kulgeva Virmalise tänava kohta. Siin on arupärija märki tabanud, sest enam kui kilomeetri pikkusel tänaval on tõepoolest kaks löökauku.

IRLi fraktsiooni nõunik Vesse Vesiaid selgitas, et nii nagu arupärimistes kirjas, on aluseks võetud inimestepoolsed mured, kirjad ning Facebooki lehele «Löökauk 2013» üles laetud pildid, Samuti linnavolinike või fraktsiooni listi kaudu temani jõudnud mured.

«Virmalise tänaval on silmas peetud Videviku ning Luha tänavate vahele jäävat osa. Planeedi tänaval on välja toodud just kõnnitee osa. Kahjuks ei ole mul olnud võimalust isiklikult kõiki tänavaid üle käia, mistõttu sattuski sisse Planeedi tänav, kus ei ole kurdetud sõidutee, küll aga kõnnitee olukorra üle. Selle arupärimise oleks pidanud teisiti sõnastama,» nentis Vesiaid.

Planeedi tänaval on üks kõnniteelõik tõepoolest asfalteerimata. On näha, et seal on ilmselt mingeid töid tehtud ja hiljem asfaltkate taastamata jäetud. Sõiduteel aga pole tõepoolest ainsatki löökauku.

IRLi fraktsioon esitas 4. aprilli volikogu istungil 104 arupärimist tänavate seisukorra kohta. Klandorfil on nendele vastamiseks aega 28. maini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles