Mikser: toetame Bosnia ja Hertsegoviina arengut

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser kinnitas Eestit külastanud Bosnia ja Hertsegoviina esindajatekoja väliskomisjoni delegatsioonile valmisolekut anda panus Bosnia-Hertsegoviina riiklike struktuuride arendamisse ja seadusandluse viimisele vastavusse Euroopa Liidu õigustikuga.

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna riigikogu väliskomisjoni kutsel Eestis visiidil viibiva Bosnia ja Hertsegoviina esindajatekoja väliskomisjoni delegatsiooniga eesotsas Milica Markoviciga, vahendas parlamendi pressiesindaja.

Kohtumisel käsitleti olukorda Lääne-Balkanil ning Bosnia ja Hertsegoviina Euroopa Liidu integratsiooniga seotud küsimusi.

Ergma tutvustas külalistele riigikogu tegevust nii Euroopa Liiduga ühinemisprotsessis kui ka riigi seadusandluse kooskõlla viimisel ühenduse dokumentidega. Ergma tõi välja riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni olulise rolli Euroopa asjade ajamisel.

Külalised soovisid teavet parlamendi töö korraldamise ja seadusandluse väljatöötamise vastu. Suurt huvi tunti huvi ka e-lahenduste kasutamise vastu nii riigielu korraldamises kui ka argiasjade ajamisel.

Kohtumisel riigikogu väliskomisjoni liikmetega eesotsas komisjoni esimehe Sven Mikseriga olid kõne all kahepoolsed koostöö küsimused ja olukord Lääne-Balkanil.

Delegatsiooni juht Milica Markovic andis ülevaate riigis toimuvatest positiivsetest muutustest. Ta rõhutas, et riigi oluliseks välispoliitiliseks eesmärgiks on Euroopa Liidu ja transatlantiline integratsioon. Tegevusprogramm on ulatuslik alates põhiseaduse kehtestamisest, majanduse arendamisest ja lõpetades politseireformiga.

Põhiliseks mureks on poliitilise stabiilsuse saavutamine ja reformide aeglane edenemine. Tema hinnangul on rahvusvaheline üldsus aidanud nii oluliste õigusaktide vastuvõtmise kui ka konkreetsete aktsioonidega aidanud kaasa olukorra normaliseerimisele riigis.

Kohtumisel osalesid ka Enn Eesmaa, Silver Meikar ja Vladimir Velman.

Bosnia ja Hertsegoviina delegatsioon kohtus homseni kestva visiidi käigus ka Eesti- Bosnia ja Hertsegoviina parlamendirühmaga. Külastati riigikantseleid, välisministeeriumi, IKT demokeskust, Tallinna Ülikooli ja Avatud Eesti Fondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles