Krooniline liigesepõletik tabab sageli väikelapsi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema kinnitusel ei jää nelja-aastasel Karoliinal raskest diagnoosist hoolimata ükski asi tegemata ning jalavalu kurdab ta pigem siis, kui ise kõndimise asemel sülle soovib.
Ema kinnitusel ei jää nelja-aastasel Karoliinal raskest diagnoosist hoolimata ükski asi tegemata ning jalavalu kurdab ta pigem siis, kui ise kõndimise asemel sülle soovib. Foto: Erakogu

Kuigi juhtub, et juveniilsesse artriiti haigestunud laps ei vaja ühel hetkel enam ravimeid, võib haigus uuesti ägeneda ka aastaid hiljem.

Väikelapse punetav sõrm või varvas võib viidata tõsisele liigesepõletikule, mis leiab põhjamaises kliimas aina enam uusi ohvreid.

«Tagantjärele arvan ma, et ta haigestus üheksakuuselt, kui väike sõrm läks tursesse ja oli punane, aga meie perearst arvas, et ju ta on end käputama hakates kusagile ära löönud,» rääkis nelja-aastase Karoliina Kulli ema Kairi Naha. Nii elaski pere edasi, teadmata, miks on lapsel aeg-ajalt seletamatul põhjusel palavik ja nahal imelikud täpid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles