Siplane: missioonil on vaimselt pihta saanuid rohkem kui füüsiliselt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Siplane.
Andres Siplane. Foto: Urmas Luik / Postimees

Missioonidel tekib vaimselt pihtasaanud sõdureid rohkem kui füüsiliselt, kuid nad jäävad varju, ütles kaitseväe tugikeskuse juhataja Andres Siplane.

Andres Siplane ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et king pigistab kaitseväes kõige rohkem teadlikkuse osas psühholoogiliste probleemide teemal, vaimselt pihta saanuid on tema sõnul rohkem kui füüsiliselt ning vaimselt haavatud jäävad varju, vahendas ERR Uudised.

«Endiselt kohtame sellist suhtumist, et vaimseid probleeme pole kaitseväes olemas, mehed saavad hakkama, ei taha vaimseid probleeme tunnistada, sest see võib karjääri häirida, mainet rikkuda, seda suhtumist üritame oma igapäevatöös murda,» sõnas ta.

Tugikeskuse juhataja lisas, et vaimsed probleemid tekivad eelkõige kahel põhjusel: ühekordse traumaatilise sündmuse või pikaajalise stressiolukorras viibimise tõttu.

Korduvalt välismissioonidel käinud major Eero Aija ei olnud Siplasega nõus ja ütles, et kõik, kes tõeliselt abi vajavad, on seda ka saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles