Jüri Ratas: prioriteediks on noortekorvpall, kuid mitte ainult

Jüri Ratas
, Eesti Korvpalliliidu president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: A.Peegel

Eesti korvpall on oma senisel teel näinud nii paremaid kui ka halvemaid aegu, kuid praegu on korvpalli tase selgelt tõusmas ja populaarsus kasvab. Ala vundamendiks on tuhanded harrastajad, kümned tuhanded fännid, tugevad treenerid ja muidugi ka heade sponsorite väärikas panus.


Tänavuse aasta suurim väljakutse Eesti Korvpalliliidule ja kõigile korvpallisõpradele on EM-finaalturniiri korraldamine meeste U-20 vanuseklassis 9.–21. juulini Tallinnas. Tegemist on kõige suurema rahvusvahelise korvpalliturniiriga taasiseseisvunud Eestis, kus osaleb 20 koondist üle Euroopa. Head mängu ootame ka oma noormeeste koondiselt, keda juhendab Andres Sõber. Seda tähtsat üritust toetab mitu asutust: riik eesotsas kultuuriministeeriumiga, Eesti Olümpiakomitee, kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu, EAS, Tallinna linnavalitsus, Tallinna spordi- ja noorsooamet. Korvpalli toetajate taust on tõepoolest laiapõhjaline. Ka see kinnitab usku ala tulevikku.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles