EBS püstitab Tallinna kesklinna 25-kordse tornhoone

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBS.
EBS. Foto: Andres Raudjalg / Äripäev

Tallinna südalinnast Maakri asumist on räägitud kui tulevikus kõige tihedamalt kõrghoonetega asustatud piirkonnast pealinnas ja terves Eestis. Lisaks töösolevatele Maakri tänava kruntidele 28/30 ja 19/21 on detailplaneering kooskõlastamisel linnaplaneerimise ametis ka ärikoolil EBS (Estonian Business School), kes plaanib Maakri asumi vahetusse lähedusse aadressil Lauteri 3 25-kordset tornhoonet.

Planeeritav maa-ala asub kesklinnas alal, millel asuvad praegu koolihoone ja garaažid, eraisikutele kuuluvad garaažiboksidega kinnistud, kolm hoonestamata kinnistut ning Tallinna linnale kuuluvad transpordimaa sihtotstarbega kinnistud.

Postimehe küsimustele antud teemal vastas EBSi asutaja ja EBS Group juhatuse esimees Madis Habakuk:

Kas EBSil on endiselt plaanis Maakri tänavale rajada ülikoolilinnak?

Päris kindlasti, kuid aadressiks on Lauteri tänav.

Kas varem kõne all olnud kõrghoone on endiselt eesmärgiks?

Jah.

Kui kõrge hoonega on tegu?

Meile on antud luba ehitada 25 maapealset korrust, mida me ka plaanime teha.

Mida tähendab «ülikoolilinnak»?

Ülikoolilinnak tähendab kõrghoonet, kuhu peale akadeemilise tegevuse on kavandatud ka korterid üliõpilastele teistest maadest - EBSi 2012 aasta vastuvõtust moodustasid välisüliõpilased 45 protsenti.

Millises mahus ehitustöid see tähendab?

Orienteeruvad arvutused näitavad, et hoone valmimiseks kulub ca 30 miljonit eurot. Võrdluseks, EBSi õppemaksude aastakäive on alla kolme miljoni ja loomulikult  finantseeritakse ehitust teistest allikatest.

EBSi sobivus Maakri ärikvartalisse pole ilmselgelt küsimus. Millist tulevikku näete ise kõnealusel alal?

Sellele küsimusele suudab vastata vaid linnaplaneerimise amet. Võin vaid anda edasi ühe minu tuttava küsimuse, kes juhtus elama hotell Radissonis. «Kas teil on ka olnud mingeid rahutusi, et kesklinnas on nagu sõjajäljed?» oli tema küsimus.

Kuuldavasti on käimas arhitektuurikonkurss, selgitamaks Maakri piirkonnas kõrghoonete paiknemine. Mida tähendab see teie arenduse jaoks?

Meie Lauteri tänava arendus käib ja ma ei ole kursis Maakri tänava arenduse detailidega. linnaplaneerimise amet on selgelt fikseerinud mõlema projekti sisu ja piirid, et nad võiks rahulikult edasi minna.

Milline on tõenäoline aeg, kui võiks kuulda teie ehitustegevuse algusest?

See saab juhtuda alles peale detailplaneeringu kinnitamist ja sellele küsimusele saab kõige kompetentsemalt vastata linnaplaneerimise amet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles