Ülelinnalise eesti keele etteütluse teksti loeb kirjanik Jan Kaus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Kaus.
Jan Kaus. Foto: Liis Treimann

Tallinna päeval toimub ülelinnaline eesti keele etteütlus, millest võivad osa võtta kõik soovijad.


15. mail kell 14 Tallinna Ülikoolis (Uus-Sadama 5, Mare maja) algava etteütluse teksti dikteerib kirjanik Jan Kaus, teatas Raepress.

Tallinna-teemalist etteütlust kirjutama ning kirjanikuga kohtuma on oodatud kõik soovijad – nii õpilased, üliõpilased, töötavad täiskasvanud jne. Üritus algab kell 14 pooletunnise seminariga, kus asjatundjad jagavad etteütluse kirjutamiseks kasulikke näpunäiteid.

Tööde parandamise ajal saavad osalejad kirjanikuga vestelda ja talle küsimusi esitada. Üritus lõpeb parimate autasustamisega orienteeruvalt kell 16.

Etteütluse läbiviimist korraldab linnavalitsus koostöös haridusameti ja eesti keele õpetajate ainesektsiooniga.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul toimub Tallinna päeva raames ühine etteütluse kirjutamine tänavu esmakordselt. «Sellel üritusel on mitu eesmärki, esiteks soovime seeläbi rõhutada eesti keele tähtsust väärikal Tallinna päeval ning pakkuda keele- ja kirjandushuvilistele koos tegemise rõõmu. Teiseks saavad osalejad kontrollida oma õigekeele oskust ja ennast proovile panna,» märkis Kõlvart.

Eelregistreerimine etteütluse kirjutamisele toimub kuni 10. maini haridusameti kodulehel  (Hetkel oluline > Tallinna päeva etteütlus).

Tänavu juba 12. korda toimuv Tallinna päev pakub linnarahvale ja -külalistele mitmekesist kultuuriprogrammi, päeva jooksul toimuvad üritused terves linnas. Esimest korda peeti Tallinna päeva 2002. aastal ning päeva korraldamise peaeesmärk on tõsta tallinlastes oma kodulinna tunnet. Tallinna päev meenutab rahvale aastal 1248 saadud Lübecki linnaõigust ehk Tallinna vastuvõtmist Euroopa linnade liitu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles