Katse: triikraua puhastuspulk

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pudipadipoodides on müügil spetsiaalne triikraua puhastamise pulk, mis ka vanast mustusest jagu saab. Proovisime, kas paljukiidetud asi ikka on nii hea, kui räägitakse.

Venemaal toodetud ja Koduextra poest ostetud puhastusvahendit katsetasime kümme aastat vanal triikraual, mida on tihedalt kasutatud. Kuigi omanik on püüdnud seda noa ümber mähitud pehme lapiga puhastada, olid usina kasutamise jäljed siiski selgelt näha.

Õpetuse kohaselt tuli triikraud kuumutada 130 kraadini, aga kuna sel masinal puudus temperatuurinäidik, lasime triikraual lihtsalt kuumaks minna ja määrisime selle põhja pulgaga. Sulav pulk levitas hingematvat lehka, kuid võttis ka mustuse lahti. Osa mustusest valgus koos sulava kraamiga mööda talda alla, kuid suurem osa tuli pehme lapiga pühkides maha. Kui üks pühkimiseks mõeldud suuremat sorti lapp mustaks sai, tuli kiiresti otsida välja teine, sest mustust jagus ohtralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles