Majamuuseum kahekümnendates kunstnikule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Multimeediakunstnik Flo Kasearu avas eile, oma 28. sünnipäeval Tallinnas Pelgulinnas oma majamuuseumi. Seal eksponeeritakse kunstniku täiesti uusi, perekonna majast ja kodust inspireeritud teoseid ja keskkondi, aga ka vanemaid videotöid.

Miljööväärtuslik majamuuseum asub Pelgulinna vaiksel kõrvaltänaval aadressil Pebre 8 hubases puitmajas. Kunstnik avas oma kodu külastajatele, kellel on võimalus saada elamusterikkalt osa tema kodustuudio loomingulisest atmosfäärist. Avamisel osalenud tutvusid ekspositsiooniga, mille hulka kuulub ka siseõu. Kunstiteadlane Liilia Buschman (triibulise särgiga) tutvustas taamal asuvat maastikumaali ja Flo Kasearu kipsmonumenti.

Maja kaheksas korteris, pööningul ja keldris on püsivalt eksponeeritud kunstiteosed, esemekogu ja arhiiv. Ekspositsiooni keskse telje loob muuseumi maja ise, samuti uurib Eesti Kunstiakadeemias maali ja fotograafiat õppinud kunstnik sotsiaalse tundlikkusega kodu, kodutuse, koduigatsuse ja kinnisvara omamisega seotud emotsioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles