Küllo Arjakas sai Tallinna linnaarhivaariks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllo Arjakas.
Küllo Arjakas. Foto: Peeter Langovits.

Linnavalitsuse nimetas täna ajaloolase Küllo Arjaka alates 1. juunist Tallinna linnaarhivaari-linnaarhiivi juhataja ametikohale.


Arjakas võeti tööle kuue kuu pikkuse katseajaga ning tema ametipalk on 32 500 krooni kuus.

Senine linnaarhiivi juhataja Urmas Oolup lahkus möödunud aasta kevadel omal soovil ametist. Sellest ajast täitis linnaarhiivi juhataja kohuseid juhataja asetäitja Lea Kõiv, kes on kandideeris ka ise linnaarhiivi juhataja leidmiseks korraldatud konkursil. Linnavalitsuse tänasel istungil vabastati Kõiv juhataja kohusetäitja ametist.

Tuntud ajaloolane, endine riigikogu liige ja endine Keskerakonna peasekretär Arjakas valiti konkursil sõelale jäänute seast välja juba märtsis, kuid siis selgus, et tal pole linnaarhiivi juhtimiseks vajalikku arhivaari kutsetunnistust ning tema ametissenimetamine jäi venima.

Möödunud nädalal sooritas Arjakas edukalt arhivaari kutseeksami ning sellega oli juriidiline takistus tema ametisse nimetamise teelt kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles