Reinsalu: uue eurovoliniku kohale tuleb ilmselt mitmeid kandidaate

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees, kaitseminister Urmas Reinsalu ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et positsioonid tekitavad alati kirgi ja küllap tuleb ka Euroopa Komisjoni voliniku kohale mitmeid kandidaate.

Nii Reinsalu kui pressikonverentsil osalenud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning rahandusminister Jürgen Ligi kinnitasid, et poliitilist arutelu ei ole Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadi osas veel toimunud.

Reinsalu sõnul teeb valitsus uue eurovoliniku osas ettepaneku järgmisel aastal. «Positsioonid tekitavad alati kirgi ja küllap neid kandidaate tuleb mitmeid. Ma vaatan mõlemat enda kõrval istuvat meest, kes on võimalikud kandidaadid Tallinna linnapeaks, võimalikud kandidaadid eurovolinikuks ja nõnda edasi,» ütles ta Ligile ja Partsile viidates. Samuti nimetas ta üheks väärikaks võimalikuks kandidaadiks välisminister Urmas Paeti.

Alates 2004. aasta sügisest töötab Euroopa Komisjoni volinikuna Siim Kallas. Järgmised Euroopa Parlamendi valimised toimuvad tuleva aasta juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles