Loodusmajas lendab päev mängeldes

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vapramäe loodusmaja juhataja Triinu Pertels (vasakul) ja Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse juhataja Gea Järvela näitasid loodusmaja õppeklassis ette, kuidas saab mänguga õppida loodust tundma: tuleb täringut veeretada ja küsimustele õige vastus anda.
Vapramäe loodusmaja juhataja Triinu Pertels (vasakul) ja Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse juhataja Gea Järvela näitasid loodusmaja õppeklassis ette, kuidas saab mänguga õppida loodust tundma: tuleb täringut veeretada ja küsimustele õige vastus anda. Foto: Kristjan Teedema

Tõsine uurimistöö on põnev, aga ka väsitav. Elva külje all uhiuues Vapramäe loodusmajas võivad nii väiksed kui suured tõsise töö vahel väikse pausi teha ja mängides märkamatult uusi teadmisi hankida.

«Kui lapsed hakkavad alumises õppeklassis uurides ja katsetades väsinult sahmima, siis tuleme nendega ülemisse õppeklassi mängima,» rääkis Vapramäe loodusmaja juhataja Triinu Pertels, kes koos Vapramäe-Vellavere-Vitipalu sihtasutuse juhataja Gea Järvelaga tegi eile hommikupoolikul ettevalmistusi mullu hilissügisel valminud loodusmaja avamispeoks.

«Mudilased vallutavad siin kohe põrandamängu, kus nad ise on mängunupud,» tutvustas ülemist õppeklassi Gea Järvela. Suurematele meeldib selles klassis väga interaktiivne taimetark ning loomahäälte kuulamine ja äratundmine. «Meil peab töö ja lõbu koos käima,» märkis Gea Järvela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles