Vene-ELi viisavabadus on veel kaugel

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunktis on lähiaastail Venemaale pääsemiseks veel viisat vaja.
Narva piiripunktis on lähiaastail Venemaale pääsemiseks veel viisat vaja. Foto: Liis Treimann

Nii Vene kui Euroopa Liidu (EL) võimuesindajad ja eksperdid leiavad, et viisata Brüsselist või Tallinnast Moskvasse reisimine on kaugema tuleviku küsimus, ehkki kumbki pool justkui soovib sinnapoole liikuda.

Pärast seda, kui riigikogu väliskomisjoni ja Venemaa föderatsiooninõukogu delegatsioon olid 10. aprillil Moskvas kohtudes ühe olulise teemana kõnelnud Venemaa-ELi viisavabadusest, ütles föderatsiooninõukogu väliskomisjoni asejuht ja nende alalise delegatsiooni juht europarlamendi juures Andrei Klimov ajakirjanikele: «Minu meelest on küsimus selles, et Brüsselis ei jätku poliitilist tahet.»

Sisuliselt sedasama kordas föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko paar päeva hiljem Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee ja Sõltumatute Riikide Ühenduse parlamentaarse assamblee kohtumisel Peterburis: et osa Lääne-Euroopa riike ei ole viisavabadusest huvitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles