Pioneerid ehitasid matkarajale jalakäijatesilla

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelaste varustus.
Kaitseväelaste varustus. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Maaväe õppusel Kevadtorm ehitas pioneerikompanii eile õhtul Lääne-Virumaale Venevere külla üle Avijõe kümne meetri pikkuse ja kahe meetri laiuse jalakäijatesilla.

Pioneerid tegid kõik ettevalmistus- ja ehitustööd ning koristasid silla ümbruse, teatas kaitseväe peastaap.

Silla ehitusel kasutas tugevdatud pioneerirühm valla antud materjale. Selleks langetati esmalt sillaehituseks väljavalitud puud. Seejärel paigaldati silla toed, mis oligi kõige aeganõudvam tegevus, kuna seda tehes ei tohi kiirustada.

«Kui alguses ei mõõda ja paika ei aja, siis hiljem on raskem silda loodi panna. Kui need asjad saavad paika, siis kaanematerjali pealelöömine läheb kiiresti,» selgitas sillaehitust juhendav nooremleitnant Toomas Rebo.

Jalakäijate sild on rajatud 4-5 km pikkuse matkaraja algusesse. Laekvere vallavanema Aarne Laasi sõnul on see külarahva matkaraja idee elluviimiseks suur samm edasi.

Sild sündis kaitseväe, Laekvere valla ja Venevere haridus- ja kultuuriseltsi koostöös.

Pioneeride ülesandeks lahingtegevuses on vastase tõkestamine, oma vägede liikuvuse tagamine ja oma vägedele välikindlustuste ehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles