Letta alustas Itaalia valitsuse moodustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enrico Letta
Enrico Letta Foto: Reuters/ScanPix

Itaalia mõõdukas vasakpoolne Enrico Letta (46) alustas eile keerukaid koalitsioonikõnelusi, et moodustada valitsus ja lahendada sotsiaalne hädaolukord. Enda sõnul soovib ta moodustada valitsuse, mis vastaks rohkem tavaliste itaallaste vajadustele ja tüüriks riigi eemale karmidest kasinusmeetmetest.

Neid seisukohti toetas ka Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) peaökonomist Pier Carlo Padoan, keda nähakse ühe võimaliku rahandusministrikandidaadina. Padoan sõnas päevalehele La Repubblica antud intervjuus, et Itaalia on olukorras, kus võib küsida oma eesmärgipärase eelarvepuudujäägi saavutamiseks Euroopa Liidult mõningast tegutsemisruumi. Nimelt loodab Itaalia saavutada 2013. aastaks 2,9-protsendilise eelarvepuudujäägi.

Sihiks seatud eelarvepuudujääk aga Lettale majanduspoliitilises raamistikus just palju manööverdamisruumi ei jäta. Lisaks peab ta leidma viivitamatult meetmed, et riigi majandus- ja sotsiaalprobleemidega tegeleda. Meetmetel peab olema lühiajaline mõju, samas ei tohi need liiga palju maksma minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles