Mees lõikas politseiautode rehve

Risto Berendson
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pahasoovijatel on kombeks rünnata seda, mis nende «vaenlastele» kõige kallim. Patrullpolitseinikele teeb kahtlemata meelehärmi autorehvide lõhkumine. Pildil on tegemist fotolavastusega.
Pahasoovijatel on kombeks rünnata seda, mis nende «vaenlastele» kõige kallim. Patrullpolitseinikele teeb kahtlemata meelehärmi autorehvide lõhkumine. Pildil on tegemist fotolavastusega. Foto: Andres Haabu

Tallinna ringkonnakohtus tuleb arutamisele ainulaadne õigusrikkumkine – kas vihahoos politsei ja teiste korrakaitseasutuste autode rehvid puruks lõikunud meest peaks tehtu eest karistama kriminaal- või väärteo korras.

Viiekümnendates eluaastates, ametlikult töötu Anatoli Jõhviku kriminaalasi on pealtnäha harilik. 1996. aastal tahtliku tapmise eest 12 aastaks vangi läinud Jõhvik mõisteti Harju maakohtu poolt nüüd süüdi rohkem kui aasta tagasi toime pandud organiseeritud metallivargustes ja lõhkeaine omamises. Kuritegudes, mida seitsmeks aastaks vangi mõistetud mees ise tunnistab.

Ent selle kriminaalasja materjalides on huvitav nüanss – see sisaldab süüdistust võõra vara rikkumises või hävitamises. Täpsemalt oli Jõhvikul komme igal võimalusel lõigata noaga katki politsei või muude korrakaitseasutuste autode rehvid.

Vähem kui kolme kuuga käis mees niimoodi kokku 11 auto rehvide kallal. Kõige priskem «saak» oli Jõhviku jaoks vahetult enne 2011. aasta jõule, kui ta koos metallivargustega tegelenud sõbraga avastas Tallinnas Torupilli Selveri juures, et teiselpool Paldiski maanteed seisab automüügiplatsil kuus uhiuut politseivärvides Škodat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles