Ansip ei pea kohaseks seostada viisavabadust ja piirileppeid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa riigilipp Moskvas
Venemaa riigilipp Moskvas Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip ei pea kohaseks seostada Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise viisavabaduse saavutamist ning Eesti-Vene piirilepete sõlmimist.

Ansip ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et ei teagi, kas piirilepinguid tahab rohkem Eesti või Venemaa.

«Kui Eesti poolt vaadata, siis tekib tunne, nagu Venemaal oleks neid lepinguid rohkem vaja. Kui jälgida Venemaa poliitikute suhtumist ja ajakirjandust, siis nendel jääb jälle tunne, et Eestile on neid lepinguid rohkem vaja. Ilmselt läheb mõlemale poolele reguleeritud piirisuhteid rohkem vaja kui reguleerimata piirisuhteid, see on vajalik nii Eestile kui ka Venemaale,» rääkis ta.

Ansipi sõnul arvatakse miskipärast, et Venemaal läheb piirilepinguid tarvis, et saada viisavabadust Euroopa Liiduga. Tema sõnul ei ole see väide kohane ning tema ei seoks viisavabadust sugugi Eesti-Vene piirilepetega. Eesti ei ole tema sõnul kindlasti viisavabaduse võtmeriik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles