Ansip: netikommentaarid on hääbuv nähtus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Liis Treimann / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna raadiosaates, et tema hinnangul on netikommentaarid hääbuv nähtus ja ta ise ei loe neid juba pikka aega.

Ansip ütles Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister», et kommentaaride kirjutamise teema pole nii palju poliitikute kui ajakirjanike teema. «See teemapüstitus on eelkõige ajakirjanduse huvidest lähtuv ja poliitikaga on siin suhteliselt vähe pistmist,» lausus ta.

Ta märkis, et kui online-kommenteerimine alguse sai, moodustas 10 protsenti online-meedia loetavusest artiklite ning 90 protsenti kommentaaride lugemine. Praeguseks on proportsioonid pöördunud tema sõnul vastupidiseks.

«Ju on ka ajakirjanikud seda märganud, et kommentaarium on jäänud suhteliselt vaeseks, tema loetavus on praktiliselt olematu. Ju on ka ajakirjanikud aru saanud, et mõni erakond püüab oma kommentaaridega lihtsalt meediaga manipuleerida, sest teada on, et ajakirjanikud on need, kes oma teemasid ammutavad kommentaaridest, mitte suhetest inimestega. Minu meelest on see hääbuv nähtus,» rääkis Ansip ja lisas, et ta ise ei loe kommentaare juba ammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles