Rahumägi: võimuliialdused politseis pole midagi erakordset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseipagunid
Politseipagunid Foto: Toomas Huik

Reformierakondlane ja riigikogu nn kapo-komisjoni esimees Jaanus Rahumägi ütles, et Ida politseiprefekti Aivar Otsalti väidetavas võimuliialduses pole tegelikult midagi erakordset.

Rahumägi meenutas Vikerraadio saates «Uudis+», et 1990. aastail olid politseinike arreteerimised tavapärased, vahendasid ERR uudised.

«Võimuliialdused politseis ei ole midagi erakordset, seda nii Eestis kui ka Ameerikas ja Euroopas,» rääkis Rahumägi.

«Meie jaoks teeb selle kurioosseks fakt, et viimase 5-6 aasta jooksul on politsei maine muutunud professionaalsemaks, kaasaegsemaks ja euroopalikumaks,» lisas ta.

Võimuliialdused tekivad Rahumägi sõnul tihti siis, kui politseinik on olnud ühel ametikohal pikka aega.

«Kui kontroll ei ole piisav, hakkavad politseinikud väga sageli oma võimupiire laiendama, sest see tundub loomulik. Ja siis viib üks asi teiseni ning hakatakse tegema asju, mis on pehmelt öeldes kahemõttelised,» sõnas ta.

Kaitsepolitsei pidas eile hommikul kinni Ida politseiprefekt Aivar Otsalti kahtlustatuna grupiviisilises omastamises, eraviisilise jälitustegevuse korraldamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises, teatas Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Kahtlustuse kohaselt omastas Otsalt nii Lõuna kui Ida politseiprefektuuri rahalisi vahendeid summas üle 10 000 krooni.

Samuti kahtlustatakse Lõuna prefektuuri ülemkomissar Raivo Kiiska Lõuna prefektuuri vara omastamises summas, mille suurus jääb üle 10 000 krooni. Teda kahtlustatakse ka eraviisilises jälitustegevuses.

Kahtlustuse kohaselt korraldas Aivar Otsalt ebaseaduslikku jälitustegevust, püüdes sellega diskrediteerida Lõuna prefekti Tarmo Kohvi mainet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles