Raid: Eesti on loovutanud Venemaale territooriumi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv riigikogu liige Juku-Kalle Raid esitas välisminister Urmas Paetile järelepärimise, et saada selgust, miks on Eesti loovutanud Venemaale osa Narva veehoidlast ja ligi 1000 ruutkilomeetrit mereala Narva lahes.

Raid märkis välisministrile sel nädalal kirjalikult esitatud küsimuses, et teatavasti pole Eesti-Vene piiriläbirääkimistel lähtutud põhimõttest, et vastastikuseid territoriaalseid pretensioone ei esitata. Seega peaks tema sõnul piirikõneluste aluseks olema Eesti NSV ja Vene NFSV administratiivpiir.

«Paraku on Eesti pool loovutanud Venemaa kasuks osa Narva veehoidlast ja peaaegu 1000 ruutkilomeetrit mereala Narva lahes. Eesti on ainukene endine Nõukogude Liidu liiduvabariik, kes on oma territooriumi loovutanud Venemaale,» kirjutas ta ning küsis, millal, kus ja kelle poolt on Eestis vastu võetud poliitiline otsus selliseid territoriaalseid loovutusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles