Purjutajaid karistati, Mölder tahab taanduda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks mängijaid, kes MMil korda rikkus, on Filipp Švarõgin.
Üks mängijaid, kes MMil korda rikkus, on Filipp Švarõgin. Foto: Toomas Tatar

Eesti Jäähokiliidu juhatus määras karistuse koondiseliikmetele, kes purjutasid juba MM-turniiri ajal Ukrainas ja seejärel ka turniirilt naastes, saabudes Tallinna lennujaama ebakaines olekus.

Suurim patune Maksim Ivanov, kes kõrvaldati meeskonna koosseisust juba Donetskis, sai kaheaastase võistluskeelu, millest teine aasta on tingimisi. Aasta aega ei tohi koondisesärki kanda Sergei Ivanov, Sergei Novikov, Artjom Rumjantsev, Anatoli Jakovlev ja Filipp Švarõgin. Rahatrahvi meestele ei määratud, kuid hokiliidu presidendi Jaan Möldri sõnul kaalub sekretariaat võimalust nõuda korrarikkujatelt sisse reisikulud.

«See teema on võib-olla ajakirjanduses natuke üle paisutatud, sest selliseid asju ikka juhtub – meenutame kas või kodumaale naasnud võidukat Soome koondist või siis Venemaa noortekoondist, keda ei lastud mullu Kanadas lennukilegi,» viitas Mölder varasematele juhtumitele. «Kui arvestada, et dopingu eest määratakse kaheaastane karistus, siis meie otsus oli selline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles