EMTA professor esitles Berliinis uudisteost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prof. Kristel Pappel raamatut esitlemas
Prof. Kristel Pappel raamatut esitlemas Foto: Harry Liivrand

Eesti Muuska- ja Teatriakadeemia professor Kristel Pappel esitles paari päeva eest Berliinis saatkonnas saksa kuulsa ooperilavastaja Joachim Herzi (1924-2010) 3-köitelist raamatut Oper mit Herz" (Verlag Dohr Köln), mille üks kahest koostajast ja kommenteerijast ta on.

Järjekorras neljandale akadeemilisele õhtule Eesti saatkonnas oli kogunenud hulk huvilisi, nende hulgas Itaalia suursaadik, Berliini KA peasekretär Hans-Gerhard Hannesen, saksa kirjandusteadlane Klaus Gerlach, ajaloolane Jens Thiel, dramaturg Bettina Bartz, muusikateadlased Michael Heinemann, Jan Brachmann, Boris Kehrmann, Martin Elste, Anu Schaper, kunstiajaloolane Anu Allas, kunstnik Ivar Kaasik, ooperilavastaja Denis Krief jt.

Prof. dr. h. c. Joachim Herz oli kuulus saksa ooperilavastaja, Leipzigi ooperi ning Dresdeni Semperoperi pealavastaja. Herz külastas mitu korda ka Eestit, esmakordselt 1994. aasta juunis Arne Miku kutsel ja viimati 2009. aastal.

1997. aasta sügisel tõi ta Vanemuise väikeses majas lavale Händeli ooperi „Xerxes” (dirigent Lauri Sirp, kunstnik Kustav-Agu Püüman, nimiosas Mati Kõrts). Herz pidas loenguid nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus ning töötas siin noorte lauljatega.

Kuulsa saksa ooperilavastaja mahukas ja mitmekülgne raamatukogu jõudis aga annetusena kahe aasta eest Tallinnasse Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiasse. Herzi raamatukogu hõlmab ligi 7000 trükist ja vähemalt tuhat heliplaati, peegeldades tema entsüklopeedilist haaret. Selline rahvusvaheline annetus on Eesti raamatukogunduses viimase aja ulatuslikem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles