Kohus võttis leidlapse vanematelt vanemaõigused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk Foto: Põhja politseiprefektuur

Harju maakohus otsustas esmaspäeval võtta leidlapse pärisvanematelt nende vanemlikud õigused ära. See avas linnale tee talle kasuvanemate leidmiseks.

Lasnamäe linnaosavalitsuse lastekaitse peaspetsialist Helen Veensalu ütles, et kuna kohtuotsus on päris värske, ei oska ta linna edasisi käike veel kommenteerida. «Lapse edasist arengut ja eluteed arvestades ei olegi hea sellest meedias rääkida,» arvas ta samas.

Kuni lapsele leitakse uued vanemad, elab ta Tallinna väikelaste turvakodus.

Diana leiti mullu 11. oktoobril Tallinnast Tartu maantee lähedalt tühermaalt. Sinna olid lapse jätnud tema kasuvanemad, kes ei osanud raskustesse sattudes teistmoodi käituda. Tüdruku pärisvanemad elavad Venemaal.

Täna tunnistas Harju maakohus kasuvanemad, 30-aastase Nikolai Nikolajevi ja 32-aastase Olga Nikolajeva süüdi teise inimese eluohtlikku või tema tervist raskelt kahjustada võivasse olukorda jätmises ja mõistis neile mõlemale karistuseks 2 aasta ja 8 kuu pikkuse tingimisi vangistuse 3-aastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles