Uudiseid loomaaiast: pintšetamariinidel on pojad

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pintšetamariinidel on pojad.
Pintšetamariinidel on pojad. Foto: Maarja Kitsing

Mõnusalt kevadine ja hooti ka päikeseline ilm on lubanud nii mitmedki talvekülma eest varjul olnud liigid külastajate ette õueaedikutesse kolida. Linnutiikidele pääsesid patseerima pelikanid, õue lasti marabud, paabulinnud, valge- ja must-toonekured, neitsi- ja idakured.

Õnnekured ehitavad alles pesa, kuid valgekured asusid nädala algul taas hauduma. Antiloobimaja õueaedikutest kostab ruigeid ja mökitamist – vietnami rippkõhtsea põrsad ja kameruni kääbuskitse tallekesed nuusutavad kevadõhku. Aksishirved on õue toonud oma märtsi keskel sündinud vasika. Jõe- ja tüügassead tormavad uljalt ringi ning pistavad kärsa pinnasesse.

Eelmise nädala reedel sündisid kaks pisipoju troopikamaja pintšetamariinidel. Pühapäeval nägid ilmavalgust esimesed kaks tallekest tagakaspia uriaalide karjas, neljapäeval lisandus veel üks ja sündis esimene sellekevadine nuubia kaljukitse tall.

Teisipäeval nägi ilmavalgust kolmas miiluvasikas. Kolmapäeval sündinud sinilambatall pidi aga kolima loomaaia titetuppa, sest sinilambautt tuli emaka väljalangemise tõttu magama panna. Titetuppa kolisid ka eelmisel nädalal sündinud siberi kaljukitse tallekesed, kelle ema ülespaistetanud jäse vajab antibiootikumiravi.

Kaameraga varustatud hiid-merikotka pesas paistis neljapäeva hommikul vanalinnu sulgede vahelt pisike udusulis kotkapoeg. Nädalavahetusel saabuvad loomaaeda kaks noort ninasarvikut ning muskusveisepull.

Kuni aprilli lõpuni kehtivad Tallinna loomaaias odavamad talvehinnad. Nädalavahetusel avatakse külastajatele ka loomaaia Õismäe-poolne läänevärav. Seoses uue keskkonnahariduskeskuse ehitusega on värav veidi alpinaariumi poole nihutatud ning külastajate sisse- ja väljapääs toimub läbi autoparkla.

Esmaspäeval, 6. mail toimub loomaaias linnulauluõhtu, lindude laule aitab kuulata Peep Veedla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles