Varmo Tamm: ajusid mul on, aga olen laisk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu vanglas tuleb iga asja eest maksta – ka  näiteks perefoto omamise eest.
Peruu vanglas tuleb iga asja eest maksta – ka näiteks perefoto omamise eest. Foto: Carlos Cadenillas Brown

Varmo Tamm, 24 aastat vana, ANCON 2 vanglas Peruus 34 kuud. Vedas nelja kilo kokaiini. Varmo on väike ja kõhn. Kui ta poleks vangis, võiks teda pidada hipsteriks. Rahulik ja tundub arukas. «Oli kriis, polnud tööd ja polnud raha,» meenutab Varmo 2009. aastat. Tal oli Swed­bankist võetud 75 000-kroonine laen korteri remondiks, ta õppis Jõgeva täiskasvanute gümnaasiumi õhtukoolis ja töötas ühes puidutöötlemisefirmas. Jõgevalt läks ta aga ära sellepärast, et Tallinnas pakuti tööd baarimehena. Tööd ta aga ei saanud. Peatus sõprade pool ja otsis tööd, aga ei leidnud.

Kord peol viskas Varmo ühe tuttavaga nalja, et võiks kullerina raha teenida. Kaks nädalat hiljem seesama tuttav helistaski Amsterdamist ja pakkus väikest reisi. Varmo räägib, et mõtles selle üle umbes nädala. Sõber meelitas: ära muretse, kõige eest saab makstud, saad tasuta hotelli, tasuta piletid. «Töötasust» tollal veel ei räägitud, kuid Varmo eeldas, et talle makstakse umbes 6000 eurot kilo eest. Lisaks sellele guugeldas Varmo ka Eesti ajalehtedest lugusid Eestist pärit narkokullerite vahelejäämiste ja karistuste kohta.

Lõputu ootamine hotellides

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles