Eesti narkosuremus kukkus ligi poole võrra

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa suurima narkosuremusega riigis ehk Eestis nõudsid selle aasta avakvartalis narkootikumid pea poole vähem inimelusid kui mullu samal ajal.

Kui eelmise aasta kolme esimese kuu jooksul oli meil 54 narkosurma, siis tänavu vaid 30, ütles justiitsminister Hanno Pevkur Kuku raadio saatele «Ärataja» antud intervjuus.

«Ühest küljest teeb selline numbrilangus loomulikult heameelt, teisest küljest kummitab teadmine, et narkosurmade statistikat ei ole kvartali keskmisena võimalik välja tuua,» rääkis Pevkur. Tema sõnul viitab statistikaga seonduvatele probleemidele asjaolu, et mullusest 160 narkosurmast iga kolmas juhtus esimeses kvartalis.

Siiski leidis Pevkur, et see langus võib olla riigi mulluse poliitikamuutuse tulemus, mis pani narkootikumide maaletoojate ja suurte grupeeringute kõrval püüdma ka väiksemaid diilereid ja mis on juba kasvatanud narkokuritegudes süüdimõistetute arvu.

«Ma loodan, et see võitlus, mis on käima lükatud, tähendab ka seda, et esimeses kvartalis on narkosurmasid 44 protsenti vähem.»

Täna peab siseministeeriumis oma järjekordse koosoleku valitsuse uimastiennetuskomisjon. Eesti narkosurmade peamine põhjus on sünteetilise heroiini ehk valge hiinlase ja valge afgaani kuritarvitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles