Linn kaebab valideerimist puudutava kohtuotsuse edasi

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama.
Validaator, mille ees peab ühiskaarti viibutama. Foto: Laura Oks

Märtsis saabus Harju Maakohtusse Liivi Lankotsi kaebus kohtuvälise menetleja otsuse tühistamiseks. Kaebuse kohaselt oli kaebaja unustanud sõidu valideerida. Kontrollijale esitas ta koheselt ID-kaardi ja ühiskaardi, mis oli isikustatud.

Kohus, tutvunud väärteoasja materjalidega, leidis, et kaebus kuulub rahuldamisele. Kaebuse kohaselt on Liivi Lankots Tallinna elanik ning omab seega tasuta sõidu õigust, tema nimele oli väljastatud ühiskaart, mis oli väärteoprotokolli koostamise ajal ka aktiivne.

Linn on otsustanud koos munitsipaalpolitsei ametiga kohtuotsuse edasi kaevata.

«Linna otsus on see edasi kaevata. Maakohtu otsus ei loo sellist seadusandliku pretsedenti. Riigikohtu otsus on see, mis hakkab edasist tegevust reguleerima,» kommenteeris mupo avalike suhete juht Meeli Hunt.

«Trahvimisse suhtume edaspidi leebemalt ja kui on nähtav, et inimene tõesti on asjast ehmunud, siis kontrolörid oskavad ju seda näha, kas tegu on hajameelsuse või pahatahtlikkusega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles