Ülehomme algab taas rahvusvaheline rattasõitude kaardistamise võistlus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endomondo nutirakendus Androidile.
Endomondo nutirakendus Androidile. Foto: cellular-solutions.co.uk

Tallinn kutsub kõiki rattureid hooaega alustama kogu maikuu jooksul toimuva üleeuroopalise jalgratta marsruutide kaardistamise võistlusega «European Cycling Challenge» 2013, mille käigus jalgrattakasutajad kaardistavad enimkasutatavad liikumisteekonnad mobiilirakenduse abil.


«Tegemist on Bologna linna korraldatava võistlusega «European Cycling Challenge», mida alustati 2012. aastal MIMOSA projekti raames, eesmärgiga kaardistada jalgratast transpordivahendina kasutatavate inimeste liikumisteid. Eelmise aasta mais Tallinnas läbi viidud võistlusest võttis osa 504 ratturit ja võistluse raames läbiti 47 364 kilomeetrit, millega saavutas Tallinn võistluse kontekstis võidu,» rääkis kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

Võistlusel saavad osaleda kõik, kes kasutavad Tallinnas jalgratast transpordivahendina (tööle, kooli, poodi jne liikumisteks) ja omavad Endomondo mobiilirakendusega sobivat mobiiltelefoni: android, ios, windows phone 7 ja blackberry. Võistlus kestab 31. maini ja kõigi üle 50 kilomeetri teid kaardistanud ratturite vahel loositakse välja jalgrattakaupluse kinkekaarte.

Kaardistamises osalemiseks tuleb Endomondo rakendus oma telefoni laadida ja see ratta selga istudes käivitada.

Tänavune võistlus erineb Sule sõnul möödunudaastasest eelkõige seetõttu, et on võimalik pidada Tallinna ja Tartu vahelist võistlust rattateede kaardistamise osas. «Samuti otsime andmetöötluse osas koostööpartnerit, kes suudaks võistluse käigus kogutavatest andmetest senisest sisukamad järeldused teha. Ja teeme just jalgrattasõidu strateegiate kujundamise osas koostööd Tallinna Tehnikaülikooliga. Nemad teevad meie jaoks ühte uurimistööd, kus nad pühendavad ühe peatüki ka jalgratturite loendusele. Niimoodi tahaksime rohkem asja sisusse minna,» rääkis Sulg.

Rattakasutuse kaardistamise võistlust aitab Tallinnal läbi viia algatus Eesti Rattarikkaks, mis edendab igapäevast rattakultuuri juba aastast 2008.

Lisaks Tallinna ja Tartu linnale võtavad võistlusest osa Bologna (Itaalia), Padova (Itaalia), Rimini (Itaalia), Lille Metropole (Prantsusmaa), Vila Nova de Famalicao (Portugal), Dublin (Iirimaa), Utrecht (Holland), Lewisham (Inglismaa), West London (Inglismaa) ja Kaunas (Leedu).

Täpsem informatsioon võistluse kohta ning juhised võistluses osalemiseks asuvad European Cycling Challenge’i kodulehel ning facebookis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles