Tartu peatas Oa tänava maja ehituse

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c.
Pildil ehitusjärgus maja aadressil Oa 10c. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu linnavalitsus andis eile õhtul peetud kiiristungil korralduse peatada ehitusluba Oa 10c hoone rekonstrueerimiseks ja laiendamiseks korterelamuks.

Linnavalitsus põhjendab, et 22. aprillil esitati linnale vaie nimetatud ehitusloa tühistamiseks ja ehituse peatamiseks. Linn on seisukohal, et vaie pole perspektiivitu. Kuna Oa 10c korterelamu on ehitatud Herne 21 kinnistu piirile ja Herne 21 kinnistu omaniku arvamust Oa 10c ehitusloa väljastamise menetluses välja ei selgitatud, peab linnavalitsus avalikest huvidest lähtuvalt põhjendatuks ehitusluba peatada.

Oa 10c korterelamu püstitamiseks väljastatud ehitusloa õiguspärasuse hindamiseks on oluline välja selgitada Herne 21 kinnistu omaniku arvamus ehitusloa suhtes ja linnavalitsusel tuleb Herne 21 asuva kinnistu omaniku arvamusest lähtuvalt uuesti analüüsida, kas 22. veebruaril väljastatud ehitusluba on õiguspärane või mitte, seisab linnavalitsuse korralduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles