Päästjad õppisid vees ellu jääma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppuse praktiline osa toimus Mustvee jõe suudmes, kus veekindlates ülikondades sooritati arvukalt harjutusi. Kevadist särge õngitsema kogunenud kalamehed loovutasid oma püügikoha kursantidele väga vastumeelselt.
Õppuse praktiline osa toimus Mustvee jõe suudmes, kus veekindlates ülikondades sooritati arvukalt harjutusi. Kevadist särge õngitsema kogunenud kalamehed loovutasid oma püügikoha kursantidele väga vastumeelselt. Foto: Risto Mets

Et päästjast endast ei saaks mõne näpuvea tõttu abivajajat, peab selles vallas töötav inimene õppima, kuidas vaenulikus vesises keskkonnas ellu jääda.

Riik on oma päästejõud koondanud suurematesse komandodesse, kuid väiksemate paikadega seotud inimesed ei taha leppida päästeteenuse kaugenemisega. Nii on näiteks Saadjärve ja Võrtsjärve äärde loodud vabatahtlikud järvepäästemeeskonnad ning aeg on näidanud, et käed rüpes istuma nad ei pea. Veekogudel juhtub õnnetusi ikka.

Möödunud nädala lõpul läbisid Võrtsjärve ja Saadjärve vabatahtlikud Mustvees merepääste esimese astme koolituse. Vabatahtlikel on õigus päästetööd teha ja kuuluda päästemeeskonda üksnes siis, kui neil on kursus läbi tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles