Mõni rong siin siiski veel käib

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jaamakorraldaja Marina Marova võtab vastu ülikoolilinna saabuvaid ja saadab siit lahkuvaid ronge ära suure juhtimispuldi taga. Parajasti möödub jaamakorraldaja töökoha akende tagant Kärknasse sõitev rong.
Tartu jaamakorraldaja Marina Marova võtab vastu ülikoolilinna saabuvaid ja saadab siit lahkuvaid ronge ära suure juhtimispuldi taga. Parajasti möödub jaamakorraldaja töökoha akende tagant Kärknasse sõitev rong. Foto: Margus Ansu

Heliseb üks neljast telefonist. «Selge,» vastab Marina Marova torusse, kirjutab midagi suurde lauaraamatusse ja teatab: «Reolast väljus rong, näete, pulttablool tuled põlevad, iga kell on näha, kus rong parajasti on.»

Marina Marova on üks Eesti Raudtee Tartu raudteejaama kuuest jaamakorraldajast, kelle suure laua ehk juhtimispuldi ees seisev pea paari meetri kõrgune kollaste ja punaste tuledega pulttabloo on osa raudteejaama juhtimiskeskusest.

Jaamakorraldaja töökoht on Lembitu Konsumi vastas asuvas hoones, mille uks on lukus, ja parima tahtmisegi korral ei saa keegi temalt Švejki moodi pärida, millal läheb rong Bude­­jo­­vicesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles