Laupäeval saab Skoone bastionil asju vahetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skoone bastionil toimus hiljuti ka Maaema kevadmess.
Skoone bastionil toimus hiljuti ka Maaema kevadmess. Foto: Uwe Gnadenteich

Kui kellelgi on kodus asju, mida ta enam ei vaja, võib ta laupäeval Balti jaama lähedal asuvale Skoone bastionile minna ning mittevajaliku kraami seal millegi muu vastu vahetada või lihtsalt ära anda.


Omapärast ettevõtmist nimetavad korraldajad ise «Väga, väga vaba turg». Eeskuju on nad saanud Ameerika Ühendriikidest ja Lääne-Euroopa riikidest, kus niisugused eriti vabad turud pidavat toimuma igal kuul.

Üks korraldajatest, Andres Kiisel ütles, et laupäeval Skoone bastionile minnes võib rahakoti koju jätta, sest raha eest ei saa seal midagi osta. Kindlasti on mõtet kohale minna aga neil, kes soovivad mingit konkreetset asja endale soetada. Ehk näkkab! Ja pealegi tasuta.

Nõukogude ajal toimus midagi samasugust Harjumäel, kus pühapäeviti kogunesid heliplaatide vahetajad. Kiiseli sõnul olid ka nemad otsinud vabaturule sobivat kohta ning päris mitut paika kaalunud. Linnavalitsuses, kus turupidamine tuli avaliku sündmusena registreerida, soovitatigi just Skoone bastioni, mis alles eelmisel aastal korda tehti.

Kiisel mainis, et kes tahab, võib end eelnevalt asjade vahetajana ka internetis registreerida, aga see ei ole kohustuslik. Võib lihtsalt kohale tulla. Ruumi peaks kõigile jätkuma. Tegevus Skoone bastionil algab laupäeval kell kaks pärastlõunal ning kestab kuni kellal viieni.

Kiisel ei osanud ennustada, kui palju inimesi laupäeval kokku tuleb. Eks esimene kord näitab, kas sellist vabaturgu võiks edaspidigi korraldada.

Meeleolu loomiseks tulevad laupäeval Skoone bastionile ka tänavamuusikud, breikijad ning muud seda sorti meelelahutajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles