Eestis on toimunud juba rohkem kui 400 kulupõlengut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulupõleng
Kulupõleng Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eestis on sel kevadel toimunud juba enam kui 400 metsa- ja maastikutulekahju.

Päästeameti pressiesindaja Annika Koppel ütles Postimehele, et eilse seisuga on päästjad saanud väljakutse 405 kulupõlengule. Mullu samal ajal oli toimunud 346 ja üle-eelmisel aastal 530 metsa- ja maastikutulekahju.

Kulupõlengud on nõudnud sel aastal juba ka ühe inimelu. 21. aprilli pärastlõunal põles Tori vallas Selja külas heinamaal kulu ning sündmuskohalt leiti 1926. aastal sündinud põletushaavu saanud naine hukkununa.

Kuna maastikupõlengute arv on viimastel nädalatel kiiresti kasvanud, kuulutas päästeamet alates tänasest kogu Eestis välja tuleohtliku aja. See tähendab, et looduses võib tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Kulu põletamine on Eestis aastaringselt keelatud.

Seaduse kohaselt saab tuleohutusnõuete rikkumisel määrata eraisikule kuni 800 ja juriidilisele isikule kuni 3200 euro suuruse trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles