Homsest saab sotsiaalse töökoha ankeeti ka internetis täita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed tundsid trammipargis loodavate sotsiaalsete töökohtade vastu ülisuurt huvi.
Inimesed tundsid trammipargis loodavate sotsiaalsete töökohtade vastu ülisuurt huvi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste lubas, et homme Tallinna autobussikoondise tööbörsil ei pea inimesed enam trügima, et paberankeeti täita, sest seda saab teha ka internetis.



Üks Postimees.ee'ga kontakti võtnud tööotsija kinnitas, et teisipäeval trammi- ja trollibussikoondises toimunud sotsiaalsete töökohtade börsil oli töötutele lubatud, et ankeete saab täita ka internetis. Pärast seda loobus osa inimesi kohe järjekorras seismisest ja trügimisest ning suundus koju oma töösoovi vormistama. Seal ootas neid aga ebameeldiv üllatus, sest arvutis ei olnud võimalik ankeeti täita.

Teniste sõnul peaks see probleem homseks kõrvaldatud olema, sest praegu käivad viimased ettevalmistused vastava ankeedivormi internetti ülespanemiseks.

Ta lisas, et ettevõtlusamet ei osanud ette näha, et trammiparki tuleb ligi tuhat tööotsijat. Seetõttu tekkisidki probleemid ankeetide täitmisel. Homme autobussikoondises toimuval tööbörsil pannakse välja veelgi rohkem ankeedivorme ning jaotatakse need erinevatesse kohtadesse, et inimestel oleks hõlbus neid kätte saada.

Teniste on seisukohal, et paljud tööotsijad said teisipäeval trammipargis juba vajaliku teabe kätte. Seetõttu võib arvata, et bussikoondisesse koguneb homme vähem inimesi. Igaks juhuks on aga ettevõtlusamet kõigeks valmis.

Teniste ei osanud täna ütelda, kui palju läks ettevõtlusametile maksma sotsiaalsete töökohtade loomise reklaamikampaania. Põhjus olevat selles, et reklaamiga tegelev inimene on praegu lähetuses, kust naaseb alles esmaspäeval. Tenistel endal ei ole aga aega, et reklaamikulusid kokku lüüa. Seda kinnitas ta küll, et ühtegi reklaamiarvet ei ole amet veel maksnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles