Ilmatsalus algas biogaasijaama ehitus

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmatsalus ASi Tartu Agro sigalakompleksi kõrval käib biogaasijaama ehitus. Jaam alustab tööd tuleval kevadel.
Ilmatsalus ASi Tartu Agro sigalakompleksi kõrval käib biogaasijaama ehitus. Jaam alustab tööd tuleval kevadel. Foto: Margus Ansu

Tähtvere vallas Ilmatsalu suure sigalakompleksi külje all töötavad suured masinad. Aasta lõpuks valmib seal biogaasijaam, mis hakkab Tartu Agro loomade sõnnikust ja lägast saadud gaasist tootma soojust ja elektrit.

Ilmatsalu biogaasijaama rajab osaühingule Baltic Biogas kuuluv OÜ Tartu Biogaas. Jaam võtab enda alla 7066 ruutmeetrit, sellest ehitusalust pinda on 1601 ruutmeetrit. Lisaks tootmishoonele ehitatakse jaama 2-3 käärimismahutit ja üks järelkääriti. Mahutid tehakse betoonist ja kaetakse profiilplekiga.

Jaama võimsusest rääkides märkis Tartu Biogaasi juhatuse esimees Henry Uljas, et koostootmismootori elektrivõimsus on ligi 1,45 MW ja soojuslik võimsus ligi 1,5 MW. Aastas on kavas ümber töötada kuni 80 000 tonni läga ja sõnnikut, mis tuleb Tartu Agro kõigist lautadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles