Vabaõhumuuseumis peeti kevadlaata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabaõhumuuseumis peeti täna suurt kevadlaata, kust leidus maitsvat toidukaupa ja kaunist eesti käsitööd. Palju pakuti ja osteti koduleiba ning käsitsi valmistatud pagaritooteid, suureks müügishitiks osutus ka suitsuliha ning Saaremaa koduõlu.

Huvi ürituse vastu oli suur, parkimiskohtadega oli kaunis kitsas ning turiste toodi kohale koguni suurte reisibussidega.

Laada kõrval jagus tegevust ka muuseumi taluõuedesse. Sassi-Jaani talus võis uudistada tunnustatud käsitööliste ja kunstnike loomingut, Härjapea talu õuel sai abi taluaedade haljastuse teemadel, traditsioonilise ehituse ja renoveerimise alast nõu jagasid oma ala parimad meistrid Nätsi tuuliku juures Ehitajate külas.

Meistrite hoov pakkus uudistada ja osta tunnustatud kunstnike ja käsitööliste loomingut ning neilt üht teist ka töötubades kõrva taha panna – kohal olid Katariina gild vanalinnast, Maarja-Magdaleena gild Pärnust, Bonifatsiuse gild Viljandist jt. Kohal olid ka Virumaa kunsti ja käsitöö selts, Kihnu saare meistrid ning kingsepp Kriuks king.

Laadamelu hoidsid üleval setu naiste ja Harju meeste kuldsuud ansamblitest Siidisõsarõ ja Lüü-Türr.
Sepa taluõues said huvilised meisterdada puidule põletatud peremärgid ning Kuie koolitoas näidati filmiarhiivist pärinevaid vanu kaadreid laadapäevadest ja kauplemisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles